SOCI 2014: Scandal monstru după proba feminină de patinaj artistic (소치 2014: 여자 피겨 스케이팅 이후의 '스캔들')

February 21, 2014

RumăniaTV.net

Written by Daniel Spătaru, Translated by 로므니


한글은 여기


SOCI 2014: Mii de sud-coreeni au reacţionat vehement vineri, după ce 'Regina patinajului artistic' Kim Yu-na a obţinut doar argintul la JO de la Soci, considerând că judecătorii concursului olimpic au furat-o pe compatrioata lor, atribuind-i aurul rusoaicei Adelina Sotnikova.


Adelina Sotnikova


SOCI 2014: După finalul concursului de la Soci, sute de mii de de internauţi au luat cu asalt site-ul de petiţii online Change.org, solicitând judecătorilor să-şi revizuiască notele. Serverele site-ului nu au mai rezistat acestui flux de vizitatori, precizează AFP.


'Petiţia a înregistrat peste 700.000 de semnături în numai şase ore, iar acest lucru a multiplicat cu cinci recordul de trafic pe site-ul nostru', a explicat purtătorul de cuvânt al Change.org, Charlotte Hill, adăugând că societatea californiană a mobilizat o echipă de ingineri pentru a menţine serverele în funcţiune.


La rândul său, preşedintele sud-coreean Park Geun-hye şi-a manifestat susţinerea faţă de Kim. 'Superba dumneavoastră performanţă de la Jocuri este de neuitat. Ea va rămâne nu doar în memoria coreenilor, ci şi a oamenilor din lumea întreagă', i-a scris preşedintele celebrei sale compatrioate.


Coreea de Sud se aştepta ca Yu-na, campioană olimpică la Vancouver, în urmă cu patru ani, să cucerească un nou aur olimpic, după ce s-a aflat în fruntea clasamentului la finalul programul liber de la Soci.


Performanţa pe gheaţă a lui Kim Yu-na la JO 2014 a fost considerată perfectă de numeroşi sud-coreeni, însă tânăra rusoaică Adelina Stonikova (17 ani) a primit o notă tehnică mai bună, în ciuda unei aterizări greşite după o săritură.


'Ar fi interesat de văzut dacă Sotnikova va obţine din nou o asemenea notă într-o zi. Yu-na nu a pierdut, ci Rusia a câştigat', a declarat pentru postul sud-coreean KBS fostul patinator Byeon Seong-jin, care a pregătit-o în trecut pe campioana sud-coreeană, reconvertit între timp în consultat de televiziune.
소치 2014: 수천명의 한국 사람들이 '피겨 여왕 김연아'가 은메달 밖에 따지 못한 이후 금요일에 강력하게 반발했다. 소치 올림픽은 심판진들이 그들 동포(김연아)의 메달을 러시아의 아델리나 소트니코바에게 넘겨 주었다고 여겨진다. 


소치 2014: 마지막 경기가 끝난 후, 수만명의 사람들이 온라인 청원 사이트인 Change.org에 심판진이 다시 결과를 살펴 보기를 원한다는 청원을 하고 있다. 사이트는 현재 많은 사람이 접속하여 마비되었다. 


Change.org의 대변인인 Charlotte Hill은 6시간 만에 70만명이 서명했고, 트래픽 기록의 다섯 배를 넘어섰고, 기술진들이 서버를 유지하기 위해 노력하고 있다고 밝혔다. 


박근혜 대통령은 '김연아의 퍼포먼스는 잊혀지지 않고, 한국인들의 기억속에만 남는 것이 아니라 전 세계인의 기억속에 남을 것이다.'라고 김연아 선수를 축하하기 위해 언급했다.  


한국인들은 김연아가, 밴쿠버 올림픽 챔피언, 이번 올림픽 프리스케이팅이 끝난 후 금메달을 딸 것이라고 예상했다.


김연아가 피겨 경기에서 완벽했다고 대부분의 한국인들에게 여겨졌지만, 아델리나 소트니코바는 점프 후 랜딩을 잘못했음에도 불구하고 기술점수를 더 많이 받았다.


'소트니코바가 하루만에 같은 점수를 받았다는 것이 흥미롭다. 김연아는 지지 않았고, 러시아는 이겼다'라며 KBS 변성진 해설위원이 말했다. http://www.romaniatv.net/soci-2014-scandal-monstru-dupa-proba-feminina-de-patinaj-artistic_128283.html